Szukasz nowego, ciekawego pomysłu na śniadanie, które zachwyci całą rodzinę? Muffinki jajeczne są idealnym rozwiązaniem! To przepyszna alternatywa dla tradycyjnych jajek na miękko, omletów i jajecznicy. Są one nie tylko smaczne, ale także proste i szybkie w przygotowaniu. Co więcej, możesz dostosować je do preferencji smakowych całej rodziny, dodając ulubione dodatki. Już teraz sprawdź, czego potrzebujesz do ich przygotowania.
Gotowanie z dietetyczką w Ann: Muffinki jajeczne
– Szukacie pomysłu na szybkie, zdrowe i szybkie śniadanie? Dobrze trafiliście. Koniecznie obejrzyjcie najnowszy odcinek Gotowania z dietetyczką w Ann, w którym przygotujemy muffinki jajeczne z ogromną ilością warzyw, które z chęcią zjedzą także dzieci. Do zobaczenia! – zapowiada dietetyczka, Sara Gawrońska.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić śniadaniowe muffinki, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten posiłek dla całej rodziny.
Składniki na 3 porcje:
- 6 jajek
- 400 g różnych warzyw (np. brokułów, papryki, marchewki)
- 60 g zielonego groszku
- 80 g sera feta
- szczypta pieprzu
- 30 g mąki pszennej

Jajka są jednym z najbardziej wszechstronnych i wartościowych elementów naszej diety. Są one bogate w składniki odżywcze i stanowią doskonałe źródło białka, witamin i minerałów. Zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy, które organizm musi otrzymać z pożywieniem. Jaja są również źródłem różnych minerałów, takich jak żelazo, fosfor, cynk, selen i jod oraz witamin, głównie tych z grupy B oraz witamin A, E i K.
Cały odcinek jest już dostępny!
To proste!
Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann: