Co jeść na obiad w trakcie odchudzania? Z pewnością warto sięgnąć po niskokaloryczne ryby! W najbliższym Gotowaniu z dietetyczką w Ann wspólnie przygotujemy dorsza po prowansalsku. Ta lekka i smakowita potrawa została stworzona specjalnie z myślą o tych, którzy chcą schudnąć, ale nie rezygnując przy tym z pysznego jedzenia.
Gotowanie z dietetyczką w Ann: Dorsz po prowansalsku
– Na diecie odchudzającej zdecydowanie warto sięgnąć po ryby! Przepis na dorsza po prowansalsku przedstawię Wam w najbliższym odcinku Gotowania z dietetyczką w Ann. Koniecznie bądźcie ze mną i już teraz zobaczcie, czego potrzebujecie do przygotowania tego zdrowego dania głównego – zapowiada dietetyczka, Sara Gawrońska.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić dorsza po prowansalsku , dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten odchudzający obiad.
Składniki na 3 porcje:
- 400 g dorsza czarnego
- 1 średnia cukinia
- 6 pomidorków cherry
- 1 papryczka chilli
- garść świeżego koperku
- zioła prowansalskie, pieprz i sól
- garść oliwek (opcjonalnie)
- 15 g oliwy z oliwek
Dorsz czarny jest gatunkiem ryby morskiej o wysokich wartościach odżywczych. Jest bogaty w białko, co czyni go idealnym źródłem tego składnika. Dla osób na diecie odchudzającej jest to szczególnie istotne, ponieważ odpowiednie spożycie białka nie tylko pozwala nie tracić masy mięśniowej w trakcie redukcji, ale też przedłuża uczucie sytości po zjedzeniu posiłku. Dorsz czarny jest również źródłem witamin, takich jak np. witamina B12, która jest niezbędna do produkcji czerwonych krwinek i funkcjonowania układu nerwowego.
Cały odcinek jest już dostępny!
To proste!
Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann: