Gotowanie z dietetyczką w Ann: Dieta bezglutenowa – Deser z tapioki [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Bezglutenowy, szybki, zdrowy i pyszny deser – przygotujmy go wspólnie! Przedstawiamy przepis na pożywny deser z tapioki z dużą ilością owoców. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Sprawdź już teraz listę zakupów i przygotuj go razem z naszą dietetyczką, która pokaże krok po kroku, jak przyrządzić pudding z kuleczek tapioki. Musicie go spróbować!

Gotowanie z dietetyczką w Ann: Deser z tapioki z owocami

Zapraszam Was serdecznie do oglądania najnowszego odcinka Gotowania z dietetyczką w Ann, w którym przygotujemy zdrowy i naturalnie bezglutenowy deser z tapioki z dużą ilością owoców – zapowiada dietetyczka, Sara Gawrońska.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić deser z tapioki z owocami, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten słodki i zdrowy deser!

Składniki na 2 porcje:

  • 50 g kulek tapioki
  • 250 ml mleka (krowiego lub napoju roślinnego)
  • 3 łyżeczki słodzika lub cukru
  • 100 ml wody
  • 16 g wiórek kokosowych
  • dowolne owoce (np. mango)

Tapioka to produkt skrobiowy wytwarzany z korzeni manioku. Jest bezglutenowym składnikiem, co czyni ją idealnym składnikiem zwłaszcza dla osób na diecie wykluczającej gluten. Jest także lekkostrawna. Wykorzystuje się ją między innymi do przygotowania popularnego napoju bubble tea. Głównym składnikiem tej bąbelkowej herbaty są właśnie kulki tapioki, które poddaje się gotowaniu, a następnie dodaje się je do gorącej herbaty, zwykle w połączeniu z mlekiem.

Deser z tapioki, bezglutenowy deser, pudding z tapioki
Na zdj. Deser z tapioki / fot. Sara Gawrońska

Cały odcinek jest już dostępny!

To proste!

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *