Pieczone placki ziemniaczane z warzywami i skyrem [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Pieczone placki ziemniaczane to będzie hit! Dietetyczne, lekkostrawne i bogate w mnóstwo wartości odżywczych danie podbije Twoje serce. Kleks skandynawskiego skyra i chrupiący szpinak idealnie dopełniają danie. Sprawdź sam jakie to proste! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu”.

Skandynawia na talerzu: Pieczone rostii warzywne ze skyrem

-Podczas kolejnego gotowania z Ann pokaże Ci przepis na pieczone placki ziemniaczane, czyli tak zwane rostii. Są to skandynawskie placki, które bazują na nie tylko na ziemniakach, tak jak my jesteśmy tego nauczeni. Rostii powstają z ziemniaków i warzyw – zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

Agnieszka Jasińska, fot. Kulinarne Nawigacje

O tym, jak odpowiednio przyrządzić pieczone placki ziemniaczane z warzywami dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.

Składniki na 5 porcji

  • 600 g ziemniaków (ok. 4-5 dużych) 
  • 3 duże marchewki 
  • 1/2 cytryny 
  • 1/2 łyżeczki musztardy Dijon 
  • 4 łyżki oliwy extra virgine 
  • 4 łyżki oleju 
  • 100 g liści szpinaku baby 
  • 200 g skyra 
  • 1 natka pietruszki 
  • sól 
  • świeżo mielony pieprz 

Na zdjęciu pieczone rostii warzywne ze skyrem
Placki ziemniaczane z warzywami, fot. Agnieszka Jasińska

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *