Pyszne cynamonowe bułeczki nadziane mnóstwem orzechów i kakao. Nie lubisz bądź nie umiesz przygotować ciasta drożdżowego? Ten przepis jest dla ciebie! To super przepis na ekspresowy podwieczorek lub niezapowiedzianych gości. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu”.
Skandynawia na talerzu: Skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego
– Dzień dobry, witam Cię serdecznie, nazywam się Agnieszka Jasińska, jestem kucharzem i trenerem kulinarnym, a w dzisiejszym odcinku pokażę Ci, jak przygotować skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego, które nazywają się Kanellbular – zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.
Składniki na 9 porcji:
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 150 g orzechów pecan
- 100 ml napoju migdałowego
- 6 łyżek cukru trzcinowego
- 1 łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania
Cały odcinek jest już dostępny w aplikacji Ann!
To proste!

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann: