Gotowanie Ann: Kanellbular – skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Pyszne cynamonowe bułeczki nadziane mnóstwem orzechów i kakao. Nie lubisz bądź nie umiesz przygotować ciasta drożdżowego? Ten przepis jest dla ciebie! To super przepis na ekspresowy podwieczorek lub niezapowiedzianych gości. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu”.

Skandynawia na talerzu: Skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego

Dzień dobry, witam Cię serdecznie, nazywam się Agnieszka Jasińska, jestem kucharzem i trenerem kulinarnym, a w dzisiejszym odcinku pokażę Ci, jak przygotować skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego, które nazywają się Kanellbular zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

Agnieszka Jasińska/fot. Kulinarne Nawigacje

O tym, jak odpowiednio przyrządzić skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.

Składniki na 9 porcji:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego 
  • 150 g orzechów pecan 
  • 100 ml napoju migdałowego 
  • 6 łyżek cukru trzcinowego 
  • 1 łyżka kakao 
  • 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania 

Cały odcinek jest już dostępny w aplikacji Ann!

To proste!

Kanellbular skandynawskie bułeczki z ciasta francuskiego
fot. Agnieszka Jasińska

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *