Gotowanie Ann: Skandynawia na talerzu – Naleśnikowe babeczki [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Naleśnikowe babeczki to skandynawski sposób na naleśniki, ale pieczone! To jest pyszny omlet a jednocześnie naleśnik! Czym różni się od zwykłego omleta? Sposobem przyrządzenia. Mieszaninę jajek, mąki i mleka zamiast smażyć, zapiekamy. Sprawdź sam jakie to proste! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach nowego cyklu „Skandynawia na talerzu”.

Skandynawia na talerzu: Naleśnikowe babeczki z piekarnika z owocami

Zdradzę Ci dzisiaj sekret, że naleśniki można piec, a nie tylko smażyć. Receptura jest bardzo prosta! zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

Agnieszka Jasińska/fot. Kulinarne Nawigacje

O tym, jak odpowiednio przyrządzić naleśnikowe babeczki, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.

Składniki na 6 babeczek:

  • 2 jajka
  • 125 ml napoju roślinnego/ mleka
  • 2 łyżki oleju + 2 łyżki do wysmarowania foremki
  • 70 g mąki pszennej typ. 500
  • szczypta soli
  • 100 g borówek
  • 20g miodu

Zobacz cały odcinek w czwartek o 12:00 i razem z Agnieszką Jasińską przygotuj naleśnikowe babeczki!

To proste!

Na zdj. Naleśnikowe babeczki / fot. Agnieszka Jasińska

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *