Naleśnikowe babeczki to skandynawski sposób na naleśniki, ale pieczone! To jest pyszny omlet a jednocześnie naleśnik! Czym różni się od zwykłego omleta? Sposobem przyrządzenia. Mieszaninę jajek, mąki i mleka zamiast smażyć, zapiekamy. Sprawdź sam jakie to proste! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach nowego cyklu „Skandynawia na talerzu”.
Skandynawia na talerzu: Naleśnikowe babeczki z piekarnika z owocami
– Zdradzę Ci dzisiaj sekret, że naleśniki można piec, a nie tylko smażyć. Receptura jest bardzo prosta! – zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić naleśnikowe babeczki, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.
Składniki na 6 babeczek:
- 2 jajka
- 125 ml napoju roślinnego/ mleka
- 2 łyżki oleju + 2 łyżki do wysmarowania foremki
- 70 g mąki pszennej typ. 500
- szczypta soli
- 100 g borówek
- 20g miodu
Zobacz cały odcinek w czwartek o 12:00 i razem z Agnieszką Jasińską przygotuj naleśnikowe babeczki!
To proste!
Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann: