Ekskluzywne danie, choć bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Wystarczą świeże krewetki i dodatki które zapewne masz w domu. Sos z dodatkiem chrzanu idealnie komponuje się z chrupkością sałaty i ugotowanej krewetki. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu”.
Skandynawia na talerzu: Krewetki w sosie majonezowym
– Dziś pokażę Wam krok po kroku, jak przygotować najlepszy koktajl z krewetek. To danie będzie nieco ekskluzywne i idealne na specjalne okazje, jednak wykonane z bardzo prostych składników, które zapewne masz w swoim domu- zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić krewetki w sosie majonezowym dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.
Składniki na 4 porcji:
- 200 g krewetek surowych lub mrożonych
- 1 łyżka keczupu
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
- 50 g mieszanki sałat
- 1 awokado
- 1 cytryna
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann: