Gotowanie Ann: Skandynawia na talerzu – krewetki w sosie majonezowym [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Ekskluzywne danie, choć bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Wystarczą świeże krewetki i dodatki które zapewne masz w domu. Sos z dodatkiem chrzanu idealnie komponuje się z chrupkością sałaty i ugotowanej krewetki. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu”.

Skandynawia na talerzu: Krewetki w sosie majonezowym

– Dziś pokażę Wam krok po kroku, jak przygotować najlepszy koktajl z krewetek. To danie będzie nieco ekskluzywne i idealne na specjalne okazje, jednak wykonane z bardzo prostych składników, które zapewne masz w swoim domu- zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach cyklu „Skandynawia na talerzu” będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

Agnieszka Jasińska/fot. Kulinarne Nawigacje

O tym, jak odpowiednio przyrządzić krewetki w sosie majonezowym dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.

Składniki na 4 porcji:

  • 200 g krewetek surowych lub mrożonych 
  • 1 łyżka keczupu 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 2 łyżeczki chrzanu 
  • 50 g mieszanki sałat 
  • 1 awokado 
  • 1 cytryna 
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku 

Krewetki w sosie majonezowym
fot. Agnieszka Jasińska

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *