Gotowanie z dietetyczką w Ann: Zdrowie na rodzinnym talerzu: Brownie z fasoli [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Czy można sobie wyobrazić, że zdrowe i pyszne brownie można przygotować… z fasoli? Wnajnowszym odcinku Gotowania z dietetyczką z Ann, przygotujemy wspólnie to rewelacyjne ciasto. Przygotujcie się na kulinarne zaskoczenie, bo fasola to gwiazda dania, które rozpieści wasze podniebienia i zadba o waszą sylwetkę!

Gotowanie z dietetyczką w Ann: Brownie z fasoli

Spotykamy się po to, by przygotować pyszny deser, którym będzie brownie z fasoli. Przygotujemy ją z kilku prostych składników – mówi Sara Gawrońska, dietetyczka.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić pyszne i zdrowe ciasto, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten wyjątkowy deser.

Składniki na 10 porcji:

  • 2 puszki fasoli czerwonej 
  • 3 jajka 
  • 6 łyżek kakao  
  • 6 łyżek mąki (np. ryżowej) 
  • 40 g oleju  
  • 80 g erytrolu 
  • 2 banany 
  • 300 g malin mrożonych 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Fasola to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych. Jest bogata w białko roślinne, stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego , żelaza, magnezu i witamin z grupy B. Jej niski indeks glikemiczny wspiera regulację poziomu cukru we krwi, a także sprzyja uczuciu sytości. Dodatkowo, fasola dostarcza cennych składników roślinnych, które wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy.

Brownie z fasoli
Brownie z fasoli / fot. S. Gawrońska

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *