Czy można sobie wyobrazić, że zdrowe i pyszne brownie można przygotować… z fasoli? Wnajnowszym odcinku Gotowania z dietetyczką z Ann, przygotujemy wspólnie to rewelacyjne ciasto. Przygotujcie się na kulinarne zaskoczenie, bo fasola to gwiazda dania, które rozpieści wasze podniebienia i zadba o waszą sylwetkę!
Gotowanie z dietetyczką w Ann: Brownie z fasoli
– Spotykamy się po to, by przygotować pyszny deser, którym będzie brownie z fasoli. Przygotujemy ją z kilku prostych składników – mówi Sara Gawrońska, dietetyczka.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić pyszne i zdrowe ciasto, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować ten wyjątkowy deser.
Składniki na 10 porcji:
- 2 puszki fasoli czerwonej
- 3 jajka
- 6 łyżek kakao
- 6 łyżek mąki (np. ryżowej)
- 40 g oleju
- 80 g erytrolu
- 2 banany
- 300 g malin mrożonych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Fasola to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych. Jest bogata w białko roślinne, stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego , żelaza, magnezu i witamin z grupy B. Jej niski indeks glikemiczny wspiera regulację poziomu cukru we krwi, a także sprzyja uczuciu sytości. Dodatkowo, fasola dostarcza cennych składników roślinnych, które wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy.

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann: