Skandynawia na talerzu: Ryżanka z duszoną żurawiną [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

„Risengrød“, czyli tradycyjny skandynawski ryż na mleku to doskonała propozycja na śniadanie lub podwieczorek. Pudding jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny! W Skandynawii pudding ryżowy spożywany jest zwykle przed wystawną kolacją – to sycące danie, która ma zaspokoić pierwszy duży głód. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy w ramach nowego cyklu „Skandynawia na talerzu”.

Skandynawia na talerzu: Ryżanka z duszoną żurawiną

Dzień dobry, witam cię serdecznie, nazywam się Agnieszka Jasińska, jestem kucharzem i dziś zdradzę ci sekret na skandynawską ryżankę „Risengrød“ – zapowiada Agnieszka Jasińska, która w ramach nowego cyklu będzie przygotowywać dla Was skandynawskie potrawy.

Agnieszka Jasińska/fot. Kulinarne Nawigacje

O tym, jak odpowiednio przyrządzić ryżankę z duszoną żurawiną, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis będzie dostępny w czwartek o godzinie 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania skandynawskiego dania.

Składniki na 1 porcję 

  • 1 szklanka mleka (250 ml) 
  • 60 g płatków ryżowych 
  • 2g cynamonu 
  • 5g masła 
  • 50 g żurawiny 
  • 10g miodu 

Zobacz cały odcinek w czwartek o 12:00 i razem z Agnieszką Jasińską przygotuj ryżankę z duszoną żurawiną!

To proste!

ryżanka z żurawiną skandynawska kuchnia skandynawia na talerzu
fot. Agnieszka Jasińska

Sprawdź, jak przyrządzić potrawy w ramach cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *