Cukrzyk może jeść wszystko. Najważniejszy jest umiar
W jaki sposób cukrzyk powinien komponować i rozplanowywać posiłki? Czy w diecie osoby z cukrzycą istnieje lista produktów zakazanych? Na ten temat w ramach cyklu „Dietetyk Radzi w Ann” rozmawiamy z Katarzyną Szybiak, dietetyczką i edukatorką cukrzycową.
„Ja tylko nie mam nogi, to nic strasznego”. Kasia Kozikowska płynie po marzenia
Na igrzyskach w Tokio była blisko medalu w…
Anorgazmia: problem z ciałem czy psychiką?
Problemy z orgazmem u kobiet to dość częste zaburzenie seksualne. O tym, czym jest anorgazmia i jakie są jej skutki opowiada seksuolog.
Biorezonans – czy faktycznie pomaga na alergię?
Różne metody tzw. medycyny alternatywnej cieszą się dużym zainteresowaniem. Jedną z takich metod jest biorezonans. Na czym polega ta metoda? W jakich sytuacjach się ją wykorzystuje i kto powinien z niej skorzystać? Dowiedz się w Ann!
Akromegalia. Co to za choroba?
Akromegalia to rzadka choroba, która charakteryzuje się nadmiernym wydzielaniem hormonu wzrostu u dorosłych. Objawy tej choroby obejmują powiększenie kości, tkanek miękkich i narządów wewnętrznych, co prowadzi do charakterystycznych zmian w wyglądzie zewnętrznym. Czym jest ta choroba? Czy da się ją wyleczyć? Dowiedz się z Ann!
Jedzenie sezonowe wspomaga organizm
Codzienne posiłki warto komponować na bazie produktów, które w danym okresie są lokalnie uprawiane i łatwo dostępne. Dlaczego? Ponieważ jedzenie sezonowe jest odżywcze, dodaje energii i jest zgodne z naturalnym rytmem przyrody. Jakie korzyści zdrowotne płyną z sezonowego jedzenia? W jaki sposób komponować posiłki z sezonowych produktów? Dowiedz się więcej z Ann!
Czy taping twarzy jest skuteczny?
Chcesz zredukować widoczności blizn i zmarszczek? Pragniesz uelastycznić skórę i pozbyć się drugiego podbródka? Taping twarzy to idealne rozwiązanie dla powyższych problemów! Jakie jeszcze daje efekty? Czy faktycznie jest tak skuteczny? Ann podpowiada!
Wrażliwy mężczyzna: wada czy zaleta?
Szacuje się, że wysoko wrażliwych osób jest w społeczeństwie od około 15 do 20 procent. Terminu WWO użyła po raz pierwszy Elaine Aron. Badania amerykańskiej psycholożki nie weszły jednak do dziś do kanonu postępowania specjalistów na świecie. Czy w ogóle więc da się zdiagnozować osobę wysoko wrażliwą? Jaki jest wrażliwy mężczyzna? Czy w XXI wieku wrażliwość u mężczyzny to wada czy zaleta O tym między innymi mówi w Ann Marlena Jaszczak, psycholożka i seksuolożka.
Detoks jaglany – czy warto go stosować?
Detoks jaglany różni się od większości innych metod oczyszczania organizmu. Podczas tej formy detoksykacji nie odczuwa się głodu, co jest typowe dla innych detoksów. Ponadto, detoks jaglany nie powoduje okresowego pogorszenia samopoczucia. Dodatkowo, oprócz oczyszczania z toksyn, detoks jaglany wspiera odkwaszanie i odżywianie organizmu. Jakie jeszcze zalety ma detoks jaglany? Czy każdy może go stosować? Dowiedz się w Ann!
Świecowanie uszu – czy jest bezpieczne?
Regularne i prawidłowe dbanie o higienę uszu jest kluczowe dla zdrowia i jakości słuchu. Nieprawidłowe czyszczenie uszu lub zaniedbanie tej higieny może prowadzić do poważnych konsekwencji, takich jak zapalenie ucha lub nawet utrata słuchu. Oprócz tradycyjnych metod czyszczenia, istnieje także niekonwencjonalna metoda oczyszczania uszu, znana jako świecowanie. Na czym polega świecowanie uszu i czy jest bezpieczne? Dowiedz się w Ann!
Zadbaj o kręgosłup w pracy biurowej. Oto kilka wskazówek!
Czy często kończysz swój dzień pracy z uczuciem napięcia i bólu w plecach? Niestety coraz więcej osób pracujących w biurach uskarża się na problemy z kręgosłupem. Praca siedząca nie należy do najzdrowszych dla naszego kręgosłupa. Siedzący tryb życia, nieprawidłowa postawa czy brak regularnej aktywności fizycznej stanowią poważne zagrożenie dla naszego układu kostno-stawowego. Czy da się skutecznie dbać o kręgosłup, kiedy większość czasu spędzamy przy biurku? Owszem, to możliwe! Dowiedz się z Ann!
Wytrawne muffinki z fuetem i oliwkami [WIDEO]
Fuet to popularna kiełbasa wieprzowa wytwarzana głównie w Katalonii i to właśnie tam uważana jest za produkt regionalny. Kiełbasa wytwarzana jest z mięsa wieprzowego, głównie schabu i boczku, ale dodaje się do niej również smalec. Aby wzmocnić smak kiełbasy, producenci dodają również czosnek, nasiona kolendry, goździki oraz oczywiście pieprz i sól. Z dodatkiem oliwek i jajecznego ciasta to będzie na prawdę pyszny posiłek. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do jego przyrządzenia!