Placki ziemniaczane zazwyczaj kojarzą się z kaloryczną, tłustą potrawą, na której przygotowanie potrzeba dużo czasu. W Gotowaniu z dietetyczką w Ann je odczarujemy! Przygotujemy placuszki warzywne w dużo zdrowszej wersji. Ta potrawa ma niewiele kilokalorii, a całe mnóstwo witamin. Przy tym jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przyrządzenia pieczonych placuszków warzywnych.
Gotowanie z dietetyczką w Ann: Pieczone placuszki warzywne
– Cześć, witajcie! W najbliższym Gotowaniu z dietetyczką w Ann przygotujemy wspólnie super zdrowe placuszki warzywne. Sprawdzą się one szczególnie w diecie osób, które chcą zadbać o szczupłą sylwetkę i tych, którzy chcieliby zrzucić kilka zbędnych kilogramów – zapowiada dietetyczka, Sara Gawrońska.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić zdrową alternatywę dla placków ziemniaczanych, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania pieczonych placuszków warzywnych.
Składniki na 2 porcje:
- 1 ziemniak
- pół buraczka
- ćwierć selera
- 1 marchewka
- 2 jajka
- 5 łyżek mąki
- pół pęczka natki pietruszki
- ząbek czosnku
- sól i ulubione przyprawy (np. płatki chilli, czarnuszka, koperek)

Zobacz cały odcinek w czwartek o 12:00 i razem z dietetyczką przygotuj placuszki warzywne!
To proste!
Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann: