Gotowanie z dietetyczką w Ann: Dieta bezglutenowa – Limonkowe placuszki [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Pożywne, ale lekkie i zdrowe śniadanie w wersji bezglutenowej? To możliwe! Jogurtowe placuszki z nutą limonki i frużeliną wiśniową to pyszna propozycja posiłku dla osób, które ograniczają w diecie gluten, ale nie tylko! Warto ich spróbować także dla urozmaicenia codziennego menu. Przygotowanie jest banalnie proste, a ich smak i zapach zachwyca! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do ich przyrządzenia.

Gotowanie z dietetyczką w Ann: Limonkowe placuszki

Cześć, witajcie! Dzisiaj podczas Gotowania z dietetyczką w Ann przygotujemy pyszne, bezglutenowe pancakes z dodatkiem skórki limonki z frużeliną wiśniową. Do ich przygotowania potrzeba tylko 6 składników, które z łatwością znajdziesz w każdym sklepie – zapowiada dietetyczka, Sara Gawrońska.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić placuszki, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w czwartek o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania bezglutenowych pancakes z dodatkiem skórki limonki z frużeliną wiśniową.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 1 szklanka mąki bezglutenowej (np. miksu ryżowej i kukurydzianej)
  • pół limonki
  • olej rzepakowy do smażenia

Opcjonalnie do przygotowania frużeliny:

  • garść mrożonych owoców (np. wiśni)
  • 1 łyżeczka ksylitolu lub innego słodzika
  • 1 łyżeczka skrobi (kukurydzianej, ziemniaczanej lub z tapioki)
  • kilka łyżek wody

Limonkowe placuszki jogurtowe / fot. Sara Gawrońska

Zobacz cały odcinek w czwartek o 12:00 i razem z dietetyczką przygotuj limonkowe placuszki!

To proste!

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *