W ramach kolejnego odcinka „Gotowanie Ann” serwujemy przepis na tapas, czyli hiszpańskie przekąski ze słonecznej Andaluzji. Są serwowane do napojów w barach i restauracjach. Podaje się je na ciepło i na zimno. Mogą to być kromki pieczywa, tortille lub owoce morza. Jak je przyrządzić wyjaśni nasz ekspert od hiszpańskiej kuchni Adrian Stojewski.
Gotowanie Ann: Tapas. Jak przyrządzić?
W dzisiejszym odcinku skupiamy się na hiszpańskich przekąskach.
– Dzisiaj pełni rolę przekąski, a kiedyś była to przykrywka. W języku hiszpańskim przykrywka to po prostu tapa – mówi Stojewski.
O tym jaka jest historia zupy oraz jak ją odpowiednio przyrządzić, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia. Kolejne odcinki w każdą sobotę o godz. 12.00 tylko w aplikacji Ann.
Gotowanie Ann: Tapas. Kim jest nasz kucharz?
¡Hola! , jestem Adrian Stojewski i od ponad 10 lat staram się aby Polacy, tak jak ja, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni. Dlatego na co dzień działam w obszarze edukacji kulinarnej, starając się zarazić swoją pasją jak największe grono ludzi. Prowadzę warsztaty kulinarne i pokazy gotowania na żywo, podczas których dzielę się swoją wiedzą o regionalnych kuchniach Hiszpanii. Docieram wszędzie tam, gdzie czekają na mnie miłośnicy śródziemnomorskich smaków. Ponieważ wciąż jestem głodny wiedzy, uczestniczę w wydarzeniach branżowych, czasami w roli prelegenta. Tym samym od lat promuję w Polsce hiszpańską kulturę, zachęcając do zgłębiania wiedzy na temat tamtejszych zwyczajów kulinarnych.
Zobacz cały odcinek i razem z Adrianem przygotuj hiszpańskie Tapas. To proste!
W zakładce Biblioteka&Kursy znajdziesz więcej przepisów na zdrowe hiszpańskie potrawy.
Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann: