Gotowanie Ann: Sopa de espárragos – zupa szparagowa [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Przygotowywana z dzikich szparagów zupa jest pochwałą tego warzywa, które w krajach Basenu Morza Śródziemnego pełni istotną funkcję w lokalnej gastronomi. Zdecydowanie warto wypróbować ten przepis i przygotować razem z Ann hiszpańską zupę Sopa de espárragos! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do jej przyrządzenia.

Gotowanie Ann: Sopa de espárragos

Cześć! Już w najbliższą sobotę podczas „Gotowania Ann” będziemy przyrządzać genialną, bardzo prostą w przyrządzeniu zupę szparagową. Mam nadzieję, że będziecie ze mną i do zobaczenia! – zapowiada Adrian Stojewski.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić zupę szparagową, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.

Składniki na 4 porcje:

  • pęczek szparagów 
  • 3 jajka 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 8 kromek bagietki 
  • gruby plaster szynki Serrano 
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 
  • oliwa z oliwek 
  • sól, pieprz 
  • woda 

Przygotowywana z dzikich szparagów zupa jest pochwałą tego warzywa, które w krajach Basenu Morza Śródziemnego pełni istotną funkcję w lokalnej gastronomi. Już od starożytnego Rzymu warzywo to było przygotowywane na wiele sposobów. Ulubione warzywo .in Juliusza Cezara. W naszym przypadku mamy do czynienia z daniem regionalnych pochodzącym z Arcos de la Frontera z Andaluzji, gdzie dzikie szparagi są niezwykle popularne.

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj pyszną Sopa de espárragos!

To proste!

Sopa de espárragos
Sopa de espárragos / fot. Sergiusz Kananowicz

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *