Przygotowywana z dzikich szparagów zupa jest pochwałą tego warzywa, które w krajach Basenu Morza Śródziemnego pełni istotną funkcję w lokalnej gastronomi. Zdecydowanie warto wypróbować ten przepis i przygotować razem z Ann hiszpańską zupę Sopa de espárragos! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do jej przyrządzenia.
Gotowanie Ann: Sopa de espárragos
– Cześć! Już w najbliższą sobotę podczas „Gotowania Ann” będziemy przyrządzać genialną, bardzo prostą w przyrządzeniu zupę szparagową. Mam nadzieję, że będziecie ze mną i do zobaczenia! – zapowiada Adrian Stojewski.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić zupę szparagową, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.
Składniki na 4 porcje:
- pęczek szparagów
- 3 jajka
- 3 ząbki czosnku
- 8 kromek bagietki
- gruby plaster szynki Serrano
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- woda
Przygotowywana z dzikich szparagów zupa jest pochwałą tego warzywa, które w krajach Basenu Morza Śródziemnego pełni istotną funkcję w lokalnej gastronomi. Już od starożytnego Rzymu warzywo to było przygotowywane na wiele sposobów. Ulubione warzywo .in Juliusza Cezara. W naszym przypadku mamy do czynienia z daniem regionalnych pochodzącym z Arcos de la Frontera z Andaluzji, gdzie dzikie szparagi są niezwykle popularne.
Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj pyszną Sopa de espárragos!
To proste!

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann: