Tym razem w ramach Gotowania Ann przeniesiemy się do Malagi w Hiszpanii. Lekka, orzeźwiająca sałatka to doskonałe rozwiązanie na upalne dni. Nie wymaga gotowania, a jej przygotowanie zajmuje mało czasu. Koniecznie sprawdźcie, w jaki sposób ją przyrządzić z naszym kucharzem, specjalistą od hiszpańskiej kuchni, Adrianem Stojewskim.
Gotowanie Ann: sałatka. Kim jest nasz kucharz?
¡Hola! , jestem Adrian Stojewski i od ponad 10 lat staram się aby Polacy, tak jak ja, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni. Dlatego na co dzień działam w obszarze edukacji kulinarnej, starając się zarazić swoją pasją jak największe grono ludzi. Prowadzę warsztaty kulinarne i pokazy gotowania na żywo, podczas których dzielę się swoją wiedzą o regionalnych kuchniach Hiszpanii. Docieram wszędzie tam, gdzie czekają na mnie miłośnicy śródziemnomorskich smaków – dlatego proponuję też usługi cateringowe i live cooking w trakcie imprez okolicznościowych. Ponieważ wciąż jestem głodny wiedzy, uczestniczę w wydarzeniach branżowych, czasami w roli prelegenta. Tym samym od lat promuję w Polsce hiszpańską kulturę, zachęcając do zgłębiania wiedzy na temat tamtejszych zwyczajów kulinarnych.
Gotowanie Ann: sałatka. Geniusz tkwi w prostocie
W dzisiejszym odcinku przygotujemy orzeźwiającą, świeżą sałatkę Ensalada Malagueña.
– Malaga to idealne miejsce, aby spróbować orzeźwiającej, lekkiej sałatki Ensalada Malagueña, która łączy w sobie dary morza w akompaniamencie ze świeżymi, dojrzałymi pomarańczami – wyjaśnia Adrian Stojewski.
O pochodzeniu sałatki i o tym, jak ją przyrządzić, dowiesz się w wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia. Kolejne odcinki w każdą sobotę o godz. 12.00 w aplikacji Ann.