Gotowanie Ann: Pochas a la navarra – wegetariański gulasz na bazie fasoli [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Gulasz na bazie fasoli to hiszpańskie danie z okolic Pirenejów, idealne dla osób ograniczających mięso w diecie, ale nie tylko! Nawiązuje ono do hiszpańskiej tradycji przygotowania dań jednogarnkowych. Przepis na aromatyczny gulasz na bazie fasoli nie jest skomplikowany. Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy.

Gotowanie Ann: Pollo al Chilindrón

Amigos! Już w najbliższą sobotę będziemy przyrządzać idealny gulasz dla wegetarian i nie tylko! Pochas a la navarra czyli pochodzący z królestwa Navarry gulasz na bazie fasoli, papryki i wielu, wielu warzyw, które dostarczą nam witamin w te chłodne, zimowe dni – zapowiada Adrian Stojewski.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić wegetariański gulasz na bazie fasoli, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.

Składniki na 6 porcji:

  • 400 g fasoli, np. piękny Jaś
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 duży pomidor
  • cebula
  • biała część pora
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka pimiento de la vera (papryka słodka wędzona)
  • marynowana papryczka do dekoracji (np.guindila)
  • sól i pieprz
  • 15 ml oliwy z oliwek
  • liść laurowy

Za sprawą wysokiej zawartości błonnika i białka, fasola na długo pozostawia uczucie sytości, co z kolei sprzyja niepojadaniu. Warto wprowadzić fasolę do diety także ze względu na zawartość w niej witamin B czy minerałów, które nadają jej właściwości zdrowotnych.

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj Pochas a la navarra!

To proste!

Pochas a la navarra
Pochas a la navarra / fot. Sergiusz Kananowicz

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *