Gotowanie Ann: Pipirrana de Jaén – świeża sałatka z pomidorów i papryki z dodatkiem tuńczyka [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Pipirrana de Jaén to świeża sałatka z pomidorów i papryki z dodatkiem tuńczyka. Pipirrana była potrawą robotników i mieszkańców wsi, ponieważ stanowiła ekonomiczne, pożywne i świeże danie. Zdecydowanie warto wypróbować ten przepis i przygotować razem świeżą sałatkę! To coś, czego trzeba spróbować! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy.

Gotowanie Ann: Pipirrana de Jaén

Buenos días, Amigos! Zapraszam Was w najbliższą sobotę do Gotowania z Ann. Będziemy przyrządzać świeżą sałatkę z pomidorów i papryki z dodatkiem tuńczyka, która pochodzą z Andaluzji – zapowiada Adrian Stojewski.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić świeżą sałatkę z pomidorów i papryki z dodatkiem tuńczyka, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.

Składniki na 4 porcje:

  • 0,5 kg dojrzałych pomidorów 
  • 1 zielona papryka  
  • 2 jajka 
  • puszka tuńczyka w oleju 
  • 2 ząbki czosnku  
  • 50 ml oliwy  
  • ½ łyżeczki gruboziarnistej soli 

Pipirrana jest niezwykle zdrowym i pożywnym daniem, typowym dla diety śródziemnomorskiej, bardzo bogatym w błonnik, który wspomaga nasze trawienie. Sama dieta śródziemnomorska to zbilansowany sposób odżywiania, który pozwala obniżyć poziom złego cholesterolu, zapobiegać miażdżycy,  cukrzycy oraz  chorobom układu krążenia.

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj Pipirrana de Jaén!

To proste!

Pipirrana de Jaén - świeża sałatka z pomidorów i papryki z dodatkiem tuńczyka
Pipirrana de Jaén/fot. Sergiusz Kananowicz

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *