Gotowanie Ann: Lombarda navideña – wigilijna czerwona kapusta duszona z jabłkami, pomarańczą i cynamonem [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Lombarda navideña to hiszpańska obowiązkowa potrawa na wigilijnym stole. Jak przygotować aromatyczną czerwoną kapustę z jabłkami, pomarańczą i cynamonem? Wszystkie tajniki odkryje nasz ekspert, Adrian Stojewski, w najbliższym odcinku cyklu „Gotowanie Ann”. Już teraz sprawdź, jakich składników potrzebujesz!

Gotowanie Ann: Lombarda navideña

Koniecznie zajrzyjcie w przepis na to świąteczne danie, w którym mamy kapustę aromatyzowaną nutami pomarańczy, goździków i cynamonu – zaprasza Adrian Stojewski.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania Lombarda navideña.

Składniki dla 6 osób:

  • 1 mała czerwona kapusta
  • 1 pomarańcza
  • 1 laska cynamonu
  • 4 goździki
  • 1 duże zielone jabłko
  • 30 g cukru trzcinowego/ksylitolu
  • 30 g rodzynek
  • 30g orzechów piniowych
  • 1 kieliszek czerwonego wina
  • 2 łyżki octu z sherry (ocet Jerez)
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Słodki smak czerwonej kapusty dobrze komponuje się z mnogością składników, a jej niska kaloryczność sprawia, że ​​jest to odpowiedni dodatek do mięsnych dań. Dlatego podawana jest także jako przystawka.

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj aromatyczną kapustę na świąteczny stół!

Lombarda navideña
Lombarda navideña / fot. Sergiusz Kananowicz

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *