Churros con chocolate caliente, czyli chrupiący smakołyk z ciasta parzonego, podaje się w towarzystwie gorącej czekolady. Słodka przekąska jest jednym z najpopularniejszych dań w Hiszpanii. Jak przygotować chrupiące churros? O tym opowie nasz ekspert, Adrian Stojewski, w najbliższym odcinku cyklu „Gotowanie Ann”. Już teraz sprawdź, jakich składników potrzebujesz!
Gotowanie Ann: Churros con chocolate caliente
– Chicos, chicas, amigos compañeros! Zapraszam Was serdecznie na najbliższe „Gotowanie Ann”. W sylwestra przyrządzimy wspólnie chrupiące Churros con chocolate, które osłodzą Wam ten ostatni dzień w roku. Do zobaczenia! – zaprasza Adrian Stojewski.
Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania Churros con chocolate caliente.
Składniki na 15 sztuk:
Ciasto:
- 100 g mąki
- 150 ml mleka
- 150 ml wody
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- ksylitol i cynamon w proszku (do posypania)
- skórka z pomarańczy
- kora cynamonu
- olej do smażenia
Gorąca czekolada:
- 100 g czekolady (najlepiej 70%)
- 100 ml mleka 3,2 %
- 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
Czekolada jest świetnym źródłem żelaza, magnezu i potasu, a zawarte w niej antyoksydanty pomagają w walce z napięciem i stresem.
Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj słodkie przekąski na sylwestrową noc!
