Gotowanie Ann: Churros con chocolate caliente – chrupiący smakołyk z ciasta parzonego [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Churros con chocolate caliente, czyli chrupiący smakołyk z ciasta parzonego, podaje się w towarzystwie gorącej czekolady. Słodka przekąska jest jednym z najpopularniejszych dań w Hiszpanii. Jak przygotować chrupiące churros? O tym opowie nasz ekspert, Adrian Stojewski, w najbliższym odcinku cyklu „Gotowanie Ann”. Już teraz sprawdź, jakich składników potrzebujesz!

Gotowanie Ann: Churros con chocolate caliente

Chicos, chicas, amigos compañeros! Zapraszam Was serdecznie na najbliższe „Gotowanie Ann”. W sylwestra przyrządzimy wspólnie chrupiące Churros con chocolate, które osłodzą Wam ten ostatni dzień w roku. Do zobaczenia! – zaprasza Adrian Stojewski.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania Churros con chocolate caliente.

Składniki na 15 sztuk:

Ciasto:

  • 100 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 150 ml wody
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • ksylitol i cynamon w proszku (do posypania)
  • skórka z pomarańczy
  • kora cynamonu
  • olej do smażenia

Gorąca czekolada:

  • 100 g czekolady (najlepiej 70%)
  • 100 ml mleka 3,2 %
  • 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)

Czekolada jest świetnym źródłem żelaza, magnezu i potasu, a zawarte w niej antyoksydanty pomagają w walce z napięciem i stresem. 

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj słodkie przekąski na sylwestrową noc!

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *