Atascaburras to danie, którego podstawą są ziemniaki, dorsz i oliwa z oliwek. Zdecydowanie warto wypróbować ten przepis i przygotować razem pastę rybną – idealną na wielkanocny stół! To coś, czego trzeba spróbować! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy.
Gotowanie Ann: Atascaburras
– Hola, chicos! Zapraszam Was na najbliższe gotowanie z Ann, gdzie będziemy przyrządzać bardzo wielkanocną, postną potrawę, która pochodzi z Kastylii La Mancha – zapowiada Adrian Stojewski.
O tym, jak odpowiednio przyrządzić kremową pastę rybną, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.
Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.
Składniki na 3 porcje:
- 4 średnie ziemniaki (~400 g)
- 200 g dorsza
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml oliwy z oliwek
- 1 jajko ugotowane na twardo
- garść orzechów włoskich
- sól, pieprz
Orzechy włoskie to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które z kolei usprawniają pracę naszego serca i mózgu. Znajdują swoje zastosowanie w profilaktyce wielu chorób, takich jak cukrzyca, Alzheimer czy osteoporoza.
Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj Atascaburras – wielkanocną kremową pastę rybną!
To proste!
Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann: