Gotowanie Ann: Atascaburras – wielkanocna kremowa pasta rybna  [ZAPOWIEDŹ WIDEO]

Atascaburras to danie, którego podstawą są ziemniaki, dorsz i oliwa z oliwek. Zdecydowanie warto wypróbować ten przepis i przygotować razem pastę rybną – idealną na wielkanocny stół! To coś, czego trzeba spróbować! Już dziś sprawdź, czego potrzebujesz do przygotowania potrawy.

Gotowanie Ann: Atascaburras

Hola, chicos! Zapraszam Was na najbliższe gotowanie z Ann, gdzie będziemy przyrządzać bardzo wielkanocną, postną potrawę, która pochodzi z Kastylii La Mancha – zapowiada Adrian Stojewski.

O tym, jak odpowiednio przyrządzić kremową pastę rybną, dowiesz się z wideo w aplikacji Ann Asystent Zdrowia.

Cały przepis w sobotę o 12:00! Już teraz przygotuj produkty. Poniżej wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania hiszpańskiego dania.

Składniki na 3 porcje:

  • 4 średnie ziemniaki (~400 g)  
  • 200 g dorsza 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 100 ml oliwy z oliwek 
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • garść orzechów włoskich 
  • sól, pieprz

Orzechy włoskie to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które z kolei usprawniają pracę naszego serca i mózgu. Znajdują swoje zastosowanie w profilaktyce wielu chorób, takich jak cukrzyca, Alzheimer czy osteoporoza.

Zobacz cały odcinek w sobotę o 12:00 i razem z Adrianem przygotuj Atascaburras – wielkanocną kremową pastę rybną!

To proste!

Atascaburras - wielkanocna kremowa pasta rybna
Atascaburras/fot. Sergiusz Kananowicz

Znajdź więcej ciekawych przepisów na zdrowe potrawy w cyklu Gotowanie Ann:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *