Odpowiednia dieta może obniżyć ryzyko zachorowania na raka. Jaka jest zależność między sposobem odżywiania się a nowotworem? Co powinniśmy jeść i w jaki sposób komponować posiłki, aby ryzyko choroby nowotworowej ograniczyć do minimum? W środę 14 września o godz. 18:00 na te pytania odpowie nasz gość – dietetyk kliniczny Katarzyna Popko.
Dieta antyrakowa – dlaczego jest ważna?
Niewłaściwa dieta stanowi przyczynę blisko 30 procent nowotworów. Właściwie skomponowana nie tylko chroni nas przed zachorowaniem na raka, ale wzmacnia potencjał naszego organizmu i poprawia stan zdrowia oraz samopoczucie. Natomiast odpowiednia dieta może także spowolnić przebieg choroby nowotworowej i poprawić jakość życia pacjentów.
Jakiej diety nie lubi nowotwór?
O tym, jaki potencjał tkwi w diecie, porozmawiamy w Klubie Dyskusyjnym Ann Zdrowie. Poruszymy następujące zagadnienia:
- Czy odpowiednia dieta chroni przed rakiem?
- W jaki sposób przy pomocy diety można obniżyć ryzyko zachorowania na raka?
- Jakie produkty mają właściwości antynowotworowe?
- Jak przechowywać żywność, aby nie stała się dla nas niebezpieczna?
- Spożycie mięsa a ryzyko nowotworu
- Aktywność sportowa elementem profilaktyki antynowotworowej
- Dlaczego aflatoksyny są niebezpieczne?
- Jak przy pomocy diety złagodzić przebieg choroby nowotworowej?
Naszym gościem będzie dietetyk kliniczny Katarzyna Popko, pasjonatka zdrowego stylu życia, biohackingu i sportu.

Zapraszamy już w czwartek 14 WRZEŚNIA, godz. 18:00.
LINK: DIETA ANTYNOWOTWOROWA
Rozmowę poprowadzi dziennikarka Ann Zdrowie – Aleksandra Zalewska – Stankiewicz.
e-mail: aleksandra.zalewska-stankiewicz@ann-zdrowie.pl