Dieta antynowotworowa – czy to co jemy pozwoli uniknąć raka? [ZAPOWIEDŹ LIVE]

Odpowiednia dieta może obniżyć ryzyko zachorowania na raka. Jaka jest zależność między sposobem odżywiania się a nowotworem? Co powinniśmy jeść i w jaki sposób komponować posiłki, aby ryzyko choroby nowotworowej ograniczyć do minimum? W środę 14 września o godz. 18:00 na te pytania odpowie nasz gość – dietetyk kliniczny Katarzyna Popko.

Dieta antyrakowa – dlaczego jest ważna?

Niewłaściwa dieta stanowi przyczynę blisko 30 procent nowotworów. Właściwie skomponowana nie tylko chroni nas przed zachorowaniem na raka, ale wzmacnia potencjał naszego organizmu i poprawia stan zdrowia oraz samopoczucie. Natomiast odpowiednia dieta może także spowolnić przebieg choroby nowotworowej i poprawić jakość życia pacjentów.

Jakiej diety nie lubi nowotwór?

O tym, jaki potencjał tkwi w diecie, porozmawiamy w Klubie Dyskusyjnym Ann Zdrowie. Poruszymy następujące zagadnienia:

  • Czy odpowiednia dieta chroni przed rakiem?
  • W jaki sposób przy pomocy diety można obniżyć ryzyko zachorowania na raka?
  • Jakie produkty mają właściwości antynowotworowe?
  • Jak przechowywać żywność, aby nie stała się dla nas niebezpieczna?
  • Spożycie mięsa a ryzyko nowotworu
  • Aktywność sportowa elementem profilaktyki antynowotworowej
  • Dlaczego aflatoksyny są niebezpieczne?
  • Jak przy pomocy diety złagodzić przebieg choroby nowotworowej?

Naszym gościem będzie dietetyk kliniczny Katarzyna Popko, pasjonatka zdrowego stylu życia, biohackingu i sportu.

Katarzyna Popko

Zapraszamy już w czwartek 14 WRZEŚNIA, godz. 18:00.

LINK: DIETA ANTYNOWOTWOROWA

Rozmowę poprowadzi dziennikarka Ann Zdrowie – Aleksandra Zalewska – Stankiewicz.

e-mail: aleksandra.zalewska-stankiewicz@ann-zdrowie.pl

Więcej ciekawych rozmów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji Ann oraz po zalogowaniu na stronie:

0 Komentarzy

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *